راههای روستایی آسیب دیده از سیل اخیر بخش فین شهر بندرعباس در اسرع وقت و با به کارگیری 4 دستگاه لودر و 15 دستگاه کامیون توسط شرکت معدنی سنگ آهن آک کهور بازگشایی شد.
جولای 25, 2022
توسعه رشته معدن در هنرستان حکیم نظامی منطقه فین
در راستای توسعه رشته معدن در هنرستان حکیم نظامی منطقه فین :
الحاقیه تفاهم نامه فی مابین شرکت معدن سنگ آهن آک کهور فین واداره کل آموزش وپرورش هرمزگان ،با حضور مهندس اوجاقی شیرمرد،عضو هیئت مدیره به عنوان نماینده آن شرکت، امضا شد.
لازم به ذکر است به استناد این الحاقیه،هنرجویان می توانند در یک دوره سه ساله (پایه دهم،یازدهم ،دوازدهم) از سال تحصیلی ۱۴۰۱ لغایت ۱۴۰۴ دراین رشته به تحصیل بپردازند.
⏳سه شنبه ۱۴۰۱/۴/۲۸
روابط عمومی اداره آموزش و پرورش منطقه فین
فوریه 8, 2022
بازدید استاندار محترم هرمزگان از افتتاح پروژه کارخانه فرآوری رادیکس
مراسم افتتاحیه مراحل اجرایی کارخانه فرآوری رادیکس
دسامبر 7, 2021
رشد قیمتهای جهانی و تاثیر آن بر صادرات
به نقل از کامادیتیز: رشد قیمتهای جهانی باعث شده تا صادرات زنجیره معدن و صنایع معدنی #ایران در 7 ماه ابتدای امسال با رشد 105%+ از مرز 7 میلیارد دلار عبور کند! … واردات این دوره نیز 11%+ رشد دارد (1.96 میلیارد دلار)
کمبود #برق در تابستان محرک صادرات #آهن_اسفنجی در 7 ماه ابتدای سال بوده به گونه ای که جهش 287%+ صادرات (698 هزار تن) در این بازه دیده می شود.
آلومینیوم با رشد 270%+ و #فولاد 129%+ و #سرب 215%+ #مس 107%+ نیز عملکرد فوق العاده ای طی این بازه داشته اند.
دسامبر 1, 2021
توزیع بخاری برقی در شهر فین و روستاهای اطراف با هماهنگی نماینده دادگستری بین خانواده های آسیب دیده در زلزله اخیر
نوامبر 2, 2021
رشته معدن با مشارکت شرکت معدنی آک کهور آغاز به کار کرد
به گزارش روابط عمومی اداره آموزش و پرورش منطقه فین طی مراسمی کلاس کارگاهی رشته معدن هنرستان فنی و حرفه ای حکیم نظامی فین با حضور مسئولان استانی، شهرستان و منطقه شروع به کار کرد.
در ابتدای این مراسم خلیل قاسمی رئیس سازمان صنایع و معادن و تجارت استان ضمن تقدیر از اداره کل آموزش و پرورش استان اداره آموزش و پرورش منطقه فین و شرکت معدنی سنگ آهن آک کهور بیان کرد: صنعت پیشرفته در گرو نیروی کار متخصص است در معدن آک کهور ظرفیت های بازار کار بسیاری وجود دارد که با آموزش نیروی متخصص نه تنها نیروی این شرکت بلکه نیاز شرکت های دیگر این منطقه و حتی استان تأمین میشود.
وی افزود: با توجه به درخواست های ارائه شده در فکر آن هستیم به جز رشته معدن رشته های دیگری در حوزه تکنسین در قالب مدارس شبانه روزی ایجاد کنیم.
این مقام مسئول در نهایت تاکید نمود: بنگاه های اقتصادی این ظرفیت را دارا هستند که در کنار مجموعه آموزش و پرورش باشند.
در ادامه این مراسم محمد قویدل معاونت آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اذعان نمود: استان هرمزگان از لحاظ سوق دادن دانش آموزان به رشته های فنی و حرفه ای و کار دانش رتبه چهارم کشوری را دارد و همچنین باید با توجه به آمایش سرزمینی، رشته ها در هنرستان توسعه داده شود و رشته معدن یکی از همین رشته ها می باشد که با توجه به این موضوع، این رشته برای اولین بار در استان هرمزگان در سال تحصیلی ۱۴۰۱_۱۴۰۰ در هنرستان فنی و حرفه ای حکیم نظامی منطقه فین ایجاد شده است.
محمد حیدری زاده رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه فین اظهار داشت: با توجه به وجود معادن بسیار در منطقه فین ما را بر آن داشت که در زمینه های مختلف از جمله ریل، معدن، شیلات،کشاورزی، ایده هایی داشته باشیم و موفق شدیم با مشارکت و همکاری شرکت معدنی سنگ آهن آک کهور رشته معدن را برای اولین بار در استان هرمزگان کلید بزنیم تا بطور رسمی کارگاه رشته معدن، فعالیت کارگاهی خود را آغاز کند.
همچنین مهدی اوجاقی شیرمرد عضو هیئت مدیره شرکت معدنی سنگ آهن آک کهور بیان داشت: شیوه ی آموزش رشته معدن به دو بخش تئوری و دروس عمومی که توسط هنرستان برگزار میشود و بخش اختصاصی کارگاه، واقع در محل کارخانه شرکت معدنی سنگ آهن آک کهور توسط هنرآموز تدریس می شود.
وی افزود: مهمترین درخواستی که از مسئولان استانی دارم، ایجاد دانشکده فنی و مهندسی معدن در منطقه فین می باشد.
گفتنی است:در بخش پایانی مراسم، از طرف مجموعه آموزش و پرورش از مهدی اوجاقی شیرمرد عضو هئیت مدیره معدن آک کهور به پاس همکاری های فراوان در ایجاد رشته معدن تقدیر شد.
و در نهایت توسط مسئولان کلاس درس افتتاح شد و از آزمایشگاه، محوطه شرکت بازدید صورت گرفت.
دسامبر 25, 2020
افزایش ۶ درصدی تولید کنسانترهآهن شرکتهای بزرگ تا پایان تیرماه
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ۱۰ شرکت بزرگ تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن از ابتدای فروردین تا پایان تیر ۱۴۰۰، نزدیک به ۱۷ میلیون و ۴۲ هزار و ۳۶۴ تن تولید کردند که این رقم در مدت مشابه سال ۹۹، حدود ۱۶ میلیون و ۴۴ هزار و ۶۴۰ تن بود.
از این میزان، شرکت گلگهر پنج میلیون و ۸۰۱ هزار و ۱۴۵ تن، چادرملو چهار میلیون و ۱۲۱ هزار و ۶۱ تن، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه ۲ میلیون و ۸۳ هزار و ۲۶ تن، گهر زمین یک میلیون و ۵۳۲ هزار و ۲۲۴ تن، سنگآهن مرکزی یک میلیون و ۲۹۴ هزار و ۲۹۴ تن، توسعه فراگیر سناباد ۶۶۹ هزار و ۳۸۷ تن، اپال پارسیان سنگان ۶۵۹ هزار و ۶۲۸ تن، صبانور ۴۲۸ هزار و ۳۴ تن، جلال آباد ۱۷۵ هزار و ۲۱۴ تن و صنایع معدنی فولاد سنگان ۲۷۸ هزار و ۳۵۱ تن کنسانتره آهن تولید کردند.
همچنین در چهار ماهه نخست امسال، شرکتهای بزرگ پنج میلیون و ۳۶۱ هزار و ۳۲۰ تن کنسانتره به شرکتها ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال ۹۹ (پنج میلیون و ۹۴۷ هزار و ۵۳ تن)، نزدیک به۱۰ درصد کاهش نشان میدهد.
میزان تولید کنسانترهآهن در تیرماه سهمیلیون و ۳۴۹ هزار و ۹۲۲ تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال ۹۹ (چهار میلیون و ۱۳۰ هزار و ۹۲۴ تن)، ۱۹ درصد کاهش یافت.
کاهش ۶ درصدی تولید سنگآهن دانه بندی
برپایه این گزارش، شرکتهای بزرگ، از ابتدای فروردین تا پایان تیرماه ۳۷۸ هزار و ۱۹۸ تن سنگآهن دانهبندی تولید کردند که نسبت به رقم مدت مشابه سال ۹۹ (۴۰۲ هزار و ۵۹۳ تن)، ۶ درصد کاهش نشان میدهد.
با این حال ارسال سنگآهن دانهبندی با ۴۴ درصد افزایش از ۶۴۷ هزار و ۷۴۰ تن چهار ماهه سال ۹۹ به ۹۳۴ هزار و ۸۹۷ تن در چهار ماهه امسال افزایش یافت.
افزایش ۲۴ درصدی تولید و ارسال سنگآهن دانهبندی در تیرماه
میزان تولید و ارسال سنگآهن دانهبندی در تیر ماه ۱۴۰۰ نیز به ترتیب، ۱۴۷ هزار و ۳۱۰ تن و ۲۴۳ هزار و ۱۱۳ تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه پارسال (۱۱۹ هزار و ۱۸۱ تن تولید و ۱۹۵ هزار و ۸۲۰ ارسال سنگآهن دانهبندی)، حاکی از افزایش ۲۴ درصدی در هر ۲ بخش است.
دسامبر 25, 2020
بخش معدنی خراسان رضوی با مشکل حمل و نقل مواجه است
مشهد- ایرنا- رییس خانه معادن و نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: این استان که از ذخایر فراوان معدنی، به ویژه در بخش سنگ آهن برخوردار است با معضلات بسیاری در حوزه حمل و نقل مواد کانی روبهرو است.
غلامرضا نازپرور روز سه شنبه در نشست بررسی موضوعات و چالشهای پیش روی فعالان بخش معدن در زمینه حقوق دولتی، تامین گاز، حمل و نقل و دیگر موانع کسب و کار دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان که به صورت برخط برگزار شد، افزود: وضعیت به گونه ای است که به محض اینکه فروش مواد معدنی از منطقه سنگان خواف افزایش مییابد، یافتن کامیون برای معادن کوچک مقیاس، دشوار می شود، از طرفی، سال گذشته در سه نوبت افزایش کرایه حمل را شاهد بودیم.
وی بیان کرد: زمانی که در منطقه سنگان خواف (محل استقرار معادن سنگ آهن و واحدهای زنجیره فولاد) اعلام حمل بار می شود، کامیون ها به آنجا هجوم می برند؛ زیرا شرکتهای آن منطقه برای حمل مواد معدنی خود ارقام بالاتری پرداخت می کنند و این باعث می شود گاه دو ماه برای معادن کوچک خودرو یافت نشود که لازم است امکانات این بخش به صورت عادلانه توزیع شود.
وی اظهار داشت: هم اینک هزینه حمل مواد معدنی به گونه ای است که کرایه حمل برخی خاکهای صنعتی سه چهار برابر ارزش آن ماده معدنی است و این مساله، توجیه اقتصادی فعالیت در این زمینه را از بین می برد، نکته دیگر اینکه اگر قرار است افزایش قیمتی در کرایه ها انجام گیرد، باید از قبل به صاحبان معادن اطلاع داده شود و این کار یکباره اتفاق نیفتد تا آنها بتوانند ذخیرهسازی لازم را انجام دهند و قیمت گذاری ها از سوی دستگاه متولی، به صورت رسمی اعلام شود.
این فعال معدنی اظهار داشت: بحث حمل ریلی مواد معدنی بسیار مهم است؛ ظرفیت بزرگی که می توان از آن در استان استفاده کرد. تقاضای ما از راه آهن این است که اعلام نماید کدام مواد معدنی را می توان با واگن حمل کرد تا در این زمینه به فعالان بخش معدنی اطلاع رسانی کنیم، ظرفیت فعلی منطقه سنگان در استفاده از امکانات حمل ریلی ۸ میلیون تن در سال است و برنامه این است که ظرفیت ریلی آن منطقه به ۲۵ میلیون تن برسد و با ۲ یا سه خطه کردن آن مسیر و استفاده از سقف ظرفیت، می توان به این مهم دست یافت.
نایب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: موضوع اصلی محاسبه حقوق دولتی معادن در کشور، درنظر گرفتن بهای ماده معدنی در محل معدن است؛ بر همین اساس، این حقوق در استانهای دیگر براساس فاکتور فروش محاسبه نمی گردد. از طرفی، فاکتور فروش رسمی از معادن نیز تاکنون دریافت نشده و مبنای مستندی برای محاسبات وجود نداشته است؛ اما حتی اگر فاکتور رسمی وجود داشته باشد، باز هم به نظر ما محاسبات حقوق دولتی براساس آنها، رسمی نیست.
نازپرور اظهار داشت: نحوه محاسبه حقوق دولتی در استان ما باعث شده یکباره حقوق دولتی بهره برداران معدن ۱۰ برابر شود و این موضوع آسیبی به معادن کوچک مقیاس می زند. ضمن اینکه حقوق دولتی لازم به پرداخت از سوی معادن با تاخیر به آنها اعلام شده است.
همه معضلات معدنی خراسان رضوی
رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این استان در بخش صنایع معدنی و فولادی رو به توسعه است و باوجود اینکه این خطه در حوزه کشاورزی حرفی برای گفتن دارد، اما به خاطر موضوعات مربوط به تامین آب، بخش کشاورزی با مشکلاتی روبهروست. در حوزه فولاد نیز ظرفیت هایی داریم؛ اما به خاطر محدودیتهای موجود نمی توانیم از تمام این ظرفیتها استفاده کنیم.
علی اکبر لبافی با اشاره به گردش مالی ۱۵ هزار میلیارد تومانی واحدهای مستقر در منطقه سنگان خواف گفت: شرکت های بزرگی در آن منطقه مشغول به فعالیت هستند که تامین کننده بخش قابل توجهی از مواد اولیه شرکتهای فولادی کشور به شمار می آیند، اما در حال حاضر با مشکلات زیرساختی موجود، بزرگترین واحد فولادی استان به خاطر محدودیت برقی با ظرفیت کمی مشغول به کار است، در حوزه صنایع معدنی نیز به خاطر کمبود گاز به ویژه در نیمه دوم سال، شاهد فعالیت واحدها با ظرفیتی کمتر از آنچه باید، هستیم. این شرایط ناشی از فراهم نبودن بسترهای بهره مندی از انرژی های گاز و برق در این استان است.
لبافی تصریح کرد: صاحبان صنایع معدنی می گویند به خاطر کمبود گاز در نیمه دوم سال، باید نسبت به تامین سوخت مایع اقدام نمایند که در این زمینه نیز دچار مشکلات و محدودیت هایی هستند و این مسائل باعث شده تا نتوانیم از ظرفیت های کنونی استان به بهترین نحو استفاده نماییم.
وی با اشاره به موضوع نحوه محاسبه حقوق دولتی معادن گفت: در استان ما محاسبات حقوق دولتی معادن براساس ارزیابی فاکتور فروش صورت می گیرد و همین امر باعث می شود تا زیان بیشتری به معدنکاران وارد آید. بدین ترتیب آنها نمی توانند بهره برداری لازم را نسبت به تورم موجود داشته باشند و این موضوع باعث شده است بحث حقوق دولتی مورد اعتراض بخش خصوصی استان باشد. موضوع اصلی اشکال در اجرای این قانون است و لذا تعیین حقوق دولتی براساس فاکتور فروش، با توجه به اعداد و ارقامی که در حاشیه وجود دارد، مورد قبول بخش خصوصی نیست.
رییس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، تامین گاز واحدهای معدنی در نیمه دوم سال را به عنوان یکی دیگر از مشکلات جدی واحدهای معدنی برشمرد که به خاطر محدودیت های موجود در استفاده از ظرفیت های توسعه، حتی شرکت های بزرگ امروز در این بحث مشکل دارند و برخی به دنبال این هستند که ذخیره سازی سوخت را برای تولیدات خود در نیمه دوم سال انجام دهند.
لبافی با بیان اینکه از نگاه بخش خصوصی، قرارداد ۸ ماهه شرکت گاز عادلانه نیست، خاطرنشان کرد: از طرفی طبق ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار هیچ دستگاهی نمی تواند خدمات آب و برق و گاز صنایع را قطع کند مگر اینکه برای مدت محدود و با مجوز شورای تامین هر استان این اقدام را انجام دهد. دغدغه گازی از هم اکنون واحدهای سیمانی استان را دچار واهمه کرده است. در استان ما شرکت سیمان تربت جام مشعل دومی برای سوخت مایع و جایگزین ندارد و اگر هم این مشعل را ایجاد کند، در صورت استفاده از سوخت مایع، به دلیل آلایندگی از سوی محیط زیست توبیخ می شود.
سردرگمی بخش خصوصی ناشی از نحوه پاسخگویی میراث فرهنگی
سرپرست اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: دستگاه های پاسخ دهنده به استعلامات در ماده ۲۴ قانون معادن مشخص گردیده است؛ اما اخیرا اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به گونه ای به استعلامات پاسخ می دهد که بخش خصوصی را سردرگم کرده است.
مهدی هادی خاطرنشان کرد: در گذشته اداره کل میراث فرهنگی باید براساس وجود ابنیه و آثار تاریخی در مناطق معدنی به استعلام ها پاسخ می داد؛ اما اکنون حتی به خاطر اینکه یک معدن در مسیر گردشگری قرار دارد، به استعلام ها پاسخ مثبت نمی دهد و حال آنکه لازم است دستگاه های استعلام شونده در چهارچوب قانون عمل کنند.
وی درباره محاسبه حقوق دولتی معادن نیز گفت: براساس مصوبه اخیر شورای عالی معادن، درصدی از فروش صنایع معدنی برای حقوق دولتی محاسبه می شود و معادن فاکتور فروش صادر کرده و در اختیار ما می گذارند و ما برای محاسبه این حقوق، درصدی که شورای عالی معادن اعلام کرده را مبنا قرار می دهیم.
وی افزود: اگر حقوق دولتی بر پایه ماده معدنی فراوری شده محاسبه شود، درصدی از فروش ماده معدنی فراوری شده را محاسبه می کند؛ اما اگر یک معدن، ماده اش را خام بفروشد، محاسبه براساس درصدی از قیمت فروش ماده غیر فراوری شده خواهد بود. در منطقه خواف و سنگان، قراردادهای معادن و فاکتورهای فروش معادن را سال گذشته دریافت کردیم و به حداقل میانگینی برای قیمت فروش رسیدیم تا حقوق دولتی محاسبه شود و از طرفی، ما با وجود محدودیتهای قانونی، به دنبال حمایت از بخش خصوصی هستیم.
هادی اذعان کرد: اگر تاخیری در اعلام حقوق دولتی صورت گرفته، به خاطر کمبود بازرسان و نیروها برای بازرسی و آمارگیری بوده است؛ البته سعی می کنیم برای هرگونه دیرکرد در پرداخت حقوق دولتی به دلیل ارسال دیرهنگام محاسبات این حقوق از سوی سازمان صمت جریمه چندانی اعمال نکنیم.
سرپرست اداره امور معادن سازمان صمت استان ادامه داد: همکاران ما در شهرستانها رصدهای میدانی را انجام می دهند و مسوولان فنی ماهانه آمار فروش را به ما اعلام می کنند که این اعلام با تایید بهره بردار است و گزارشهای مسوول فنی به ما، یکی از مبانی محاسبات حقوق دولتی است. نکته ای که درباره تفاوت محاسبات حقوق دولتی در استانها وجود دارد، این است که عیار مواد معدنی در استانهای مختلف متفاوت است و به همین دلیل در استانها در این زمینه تفاوتهایی را شاهدیم.
قرارداد هشت ماهه با شرکتهای تولیدی برای تامین گاز
مدیر بهره برداری شرکت گاز خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در حوزه تامین گاز در شرق کشور، موازنه تولید و مصرف با توجه به افزایش مصرف به هم خورده است و موازنه منفی را شاهد هستیم. در ۱۰ سال گذشته همه منابع گازی ما از منطقه خانگیران تامین می شد و این منطقه گاز ۶ استان را تامین می کرد اما هم اکنون خوشبختانه منابع گازی خانگیران تا حد امکان توسعه یافته است و گاز توزیعی این پالایشگاه صرفا در استانهای خراسان مصرف می شود و بیش از ۸۵ درصد گاز این پالایشگاه به خراسان رضوی تعلق می گیرد.
فرشید دشتی با اشاره به قرارداد هشت ماهه شرکت گاز با صنایع معدنی اظهار کرد: با وجود این مدت قرارداد، تمام تلاش خود را داریم که در تمام طول سال گاز بخش صنایع را تامین کنیم اما با توجه به اولویت بخش خانگی و مراکز حساس برای تامین گاز، همواره بر ذخیره سازی سوخت مایع در واحدهای معدنی به ویژه واحدهای سیمانی تاکید داشتهایم و هماهنگی لازم هم بین شرکت گاز و پخش فراورده های نفتی وجود دارد و تمهیدات لازم برای ذخیره سوخت مایع شرکتها درنظر گرفته شده است.
وی در پاسخ به نکات مطرح شده از سوی لبافی، اظهار کرد: ما هماهنگی ستادی لازم را برای استفاده حداکثری از ظرفیت گاز استان انجام داده ایم. اما برای مشعل دوم شرکت سیمان غرب، باید ابتدا این ظرفیت ایجاد می شد و سپس، گاز تخصیص می یافت که به جز سیمان غرب که مخازن لازم را ندارد، سایر شرکتهای سیمانی این ظرفیت را دارند.
محمدرضا افشین، رییس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این خصوص گفت: در بحث گاز با توجه به هماهنگی با شرکت نفت و گاز، جلساتی تشکیل داده ایم. سیمان شرق با توجه به اینکه منابع ذخیره سازی سوخت دوم را دارد، در حال دپوی سوخت دوم است. اما به طور کلی، در بحث برق و گاز واحدهای صنعتی باید تمهیدات لازم را قبل از ایجاد مشکل پیش بینی کنیم و این موضوع را مدنظر قرار داده ایم.
لزوم استفاده از ظرفیت حمل ریلی مواد معدنی
رییس بازرگانی راه آهن خراسان نیز گفت: واگن های متناسب با حمل مواد معدنی، تخصیص یافته و با شرکتهای مختلف فولادی همکاری می شود اما با مذاکرات لازم می توان این ظرفیت را افزایش داد. راه آهن خراسان نیز می تواند در این زمینه کمک کند و با صاحبان بار و فعالان این بخشها رایزنی نماید تا جلسات مشترکی داشته باشند و بخشی از بار به ذوب آهن اصفهان و دیگر نقاط از طریق راه آهن حمل گردد.
موسی صفایی اظهار داشت: البته این موضوع بسته به میزان خریدی است که از مجتمع استان صورت می گیرد. برای صادرات مواد معدنی نیز، با واگنهای راه آهن ایران، می توان بار را به مقصد ترکمنستان حمل کرد که در این زمینه باید با مرکز و ترکمنستان رایزنی کرد.
وی بیان کرد: برای بنادر جنوبی هم تاکنون حمل ریلی به این مقاصد صورت گرفته است. با استفاده از حمل ریلی هزینه ها در زمان شلوغی و اوج فعالیت کم و زیاد نمی شود و تعرفه ها ثابت است و در زمان افزایش بار در هنگام برداشت محصولات کشاورزی، با کمبود ناوگان روبه رو نمی شویم. راه آهن خراسان می تواند در ایجاد پیوند بین واحدها با راه آهن دیگر استانها نیز به واحدها کمک نماید تا تامین مواد اولیه به موقع انجام گیرد و ضرر و زیانی متوجه بخش تولید نشود.
معادن خراسان رضوی ۲.۹ درصد از کل مساحت استان را تشکیل می دهند که شاخص ترین معادن استان، سنگ آهن خواف است که جزو ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن دنیا و بزرگترین معدن سنگ آهن ایران است.
دسامبر 25, 2020
جزئیات رشد تولید ۲۰ محصول صنعتی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۰
به گزارش روز جمعه ایرنا، کارشناسان ثبت رشد در بخش صنعت و معدن را حاکی از افزایش علاقهمندی جامعه به سرمایهگذاری و صیانت از ظرفیتهای تولید توصیف میکنند. اتفاقی که در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ نیز شاهد آن هستیم و از مجموع ۳۵ محصول منتخب صنعتی و معدنی که همه روزه بررسی و پایش میشوند، ۲۰ محصول با رشد تولید مواجه شدند.
برپایه آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت، در این مدت بیشترین آمار رشد تولید مربوط به ردیف محصولات «کامیون، کامیونت و کشنده»، «روغن ساخته شده نباتی»، «ماشین لباسشویی»، «شمش آلومینیوم» و «شیشه جام» بوده است.
در ادامه نگاهی گذرا به وضعیت تولید محصولات منتخب صنعتی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۰ میاندازیم.
رشد تولید انواع خودرو بهجز وانت
بر اساس این گزارش، تا پایان شهریورماه امسال تولید انواع خودروی سواری در کشور با رشد ۳.۴ درصدی به ۴۴۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه رسید. این رشد در بخش اتوبوس، مینیبوس و ون ۹.۹ درصد بود و به ۹۱۰ دستگاه رسید.
در بخش کامیون، کامیونت و کشنده نیز با ثبت رشد چشمگیر ۶۶.۴ درصدی، چهار هزار و ۱۵۵ دستگاه از این خودروها تولید شد، با این حال خودروسازان در بخش وانت ۱۲.۷ درصد افت عملکرد داشتند و ۳۴ هزار و ۵۱۰ دستگاه وانت تولید کردند.
در بخش خودروهای کشاورزی نیز کارخانجات داخلی ۹ هزار و ۴۵۷ دستگاه تراکتور (رشد ۳.۳ درصدی) و ۳۳۵ دستگاه کمباین (رشد ۱۷.۵ درصدی) تولید کردند.
تولید لوازمخانگی
بررسی آمار عملکرد تولیدکنندگان لوازمخانگی در بخش لوازمخانگی بزرگ از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه حاکی از رشد تولید ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر و افت تولید تلویزیون در همسنجی با پارسال است.
کارخانجات تولیدکننده لوازمخانگی موفق شدند در نیمه نخست امسال بیش از ۶۶۸ هزار و ۹۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی تولید کنند. آماری که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۹ رشد ۳۵.۱ درصدی نشان میدهد.
در بخش یخچال و فریزر نیز رشد را شاهد بودیم، بهطوری که مطابق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت یک میلیون و ۷۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه از آنها تولید شد که ۱۰ درصد بیش از تولید مدت مشابه سال گذشته (۹۷۲ هزار و ۹۰۰ دستگاه) است.
با این حال، در بخش تلویزیون شاهد کاهش تولید کارخانجات و شرکتهای داخلی بودیم.
در مدت یاد شده ۵۵۵ هزار و ۴۰۰ دستگاه انواع تلویزیون در کشور تولید شد که ۱۰.۹ درصد کمتر از آمار مدت مشابه سال گذشته است.
رشد تولید محصولات پتروشیمی
برپایه این گزارش، تا پایان شهریورماه امسال تولید روغن ساخته شده نباتی با رشد ۳۸.۴ درصدی به یک میلیون و چهار هزار و ۸۰۰ تن رسید. تولید کارتن با رشد ۲ درصدی به ۲۷۲ هزار و ۶۰۰ تن رسید و تولید نئوپان رشد ۹ درصدی ثبت کرد و به ۴۳۸ هزار و ۸۰۰ مترمکعب افزایش یافت.
همچنین تولید روغن صنعتی و موتور تصفیه اول رشد ناچیز ۱۵ صدم درصدی تجربه کرد و به ۳۲۹ هزار و ۴۰۰ تن رسید. در این مدت ۸۰ هزار و ۴۰۰ تن دوده (رشد ۱۹ درصدی)، ۳۱.۷ میلیون تن محصولات پتروشیمی (رشد ۳.۸ درصدی)، ۹۵.۵ هزار تن الیاف پلیاستر (رشد ۲.۲ درصدی) و ۱۷.۸ میلیون فوت مربع چرم (رشد ۳.۵ درصدی) تولید شد.
از دیگر محصولات صنعتی که در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۰ با افت تولید مواجه شدند میتوان به پودر شوینده با ۲۷۸ هزار و ۹۰۰ تن تولید (کاهش ۱۲.۸ درصدی)، ۱۲۵ هزار و ۵۰۰ تن لاستیک خودرو (کاهش ۴.۶ درصدی)، ۴۷۹ هزار و ۱۰۰ تن انواع کاغذ (افت ۱.۶ درصدی)، ۶۶۱ هزار و ۶۰۰ متر مکعب فیبر (کاهش ۱۵.۴ درصدی)، یکهزار و ۴۰۰ تن الیاف اکریلیک (کاهش ۴۴.۶ درصدی)، ۱۱۸ هزار و ۲۰۰ تن نخ سیستم پنبهای و ترکیبی الیاف مصنوعی (افت ۸.۲ درصدی)، ۵۸ میلیون و ۲۰۰ هزار زوج انواع پاپوش و کفش (کاهش ۵.۲ درصدی) و سهمیلیون و ۳۴۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه الکتروموتور (افت ۲۲.۹ درصدی) قابل اشاره است.
رشد تولید ۵ محصول بخش معدن
بر اساس این گزارش، از بین ۱۰ محصول منتخب بخش معدن و صنایع معدنی، پنج محصول رشد و پنج محصول دیگر افت تولید داشتند که جمله مهمترین آنها کاهش تولید سیمان و فولاد به دلیل قطعیهای مکرر برق قابل اشاره است.
شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور در نیمه نخست امسال ۱۲ میلیون و ۸۸۸ هزار و ۲۰۰ تن فولاد خام تولید کردند.
واکاوی آمارهای رسمی منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه بیش از ۱۲ میلیون و ۸۲۲ هزار و ۶۰۰ تن محصولات فولادی تولید کردند.
با این حال، تولید فولاد خام و محصولات فولادی در همسنجی با پارسال به ترتیب ۹.۵ درصد و ۳.۸ درصد کاهشی شد که به نظر میرسد اصلیترین عامل آن قطعیهای مقطعی برق کارخانجات فعال در این بخش باشد.
در بخش کاتد مس آمارها در مقایسه با پارسال افزایش نشان میدهد و کارخانجات موفق به تولید ۱۵۰ هزار و ۷۰۰ تن از این محصول شدند که حاکی از رشد ۳.۷ درصدی است.
بیشترین میزان رشد تولید نیز در این مدت برای شمش آلومینیوم با ۲۷.۷ درصد رقم خورد و چهار شرکت بزرگ داخلی ۲۶۵ هزار و ۸۰۰ تن از این محصول تولید کردند.
سیمان دیگر محصول بخش معدن و صنایع معدنی است که متاثر از قطعیهای برق نیمه نخست امسال را کاهشی پشت سر گذاشت. بهطوری که کارخانجات سیمان توانستند ۳۲ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۷۰۰ تن از این محصول تولید کرده و ۶ ماهه امسال را با افت ۹.۲ درصدی به پایان برسانند.
در تولید آلومینا و کنسانتره زغالسنگ نیز کاهش تولید را شاهد بودیم، چنانچه تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور با تولید ۱۱۶ هزار و ۱۰۰ تن محصول، افت ۴.۶ درصدی ثبت کرد.
همچنین در تولید کنسانتره زغالسنگ کاهش ۶ درصدی ثبت شد و شرکتها ۷۲۴ هزار تن از این محصول تولید کردند.
برپایه این گزارش، کارخانجات داخلی تا پایان شهریورماه امسال ۲۲۱ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۶۰۰ متر مربع کاشی و سرامیک (رشد ۵.۷ درصدی)، ۶۵۸ هزار و ۲۰۰ تن شیشه جام (رشد ۲۵.۴ درصدی) و ۲۹ هزار و ۹۰۰ تن ظروف چینی (رشد ۱۷.۲ درصدی) تولید کردند.